La malaltia periodontal, què és?

 

Tens la geniva inflamada i no saps el perquè? A Dorca dental t’ajudem a prevenir la malaltia periodontal.

 

La MALALTIA PERIODONTAL és l’afectació de la geniva i l’os que suporta les dents.

Aquesta malaltia està provocada per la presència de bacteris situats entre la dent i el marge de la geniva. Inicialment provoca una inflamació de la geniva i, en estats més avançats,  l’os que envolta la dent es destrueix, fins a perdre la dent.

Per prevenir la MALALTIA PERIODONTAL és important mantenir les dents lliures de placa bacteriana. Com ho aconseguim?

1. Adquirint bons hàbits d’HIGIENE DENTAL; raspallar-se les dents després de cada àpat.

2. Realitzant PROFILAXIS PROFESSIONAL (neteja bucal), com a mínim, un cop a l’any.

 

El principal objectiu de la PROFILAXIS PROFESSIONAL és motivar al pacient a adquirir uns bons hàbits d’higiene bucal i alimentaris, utilitzar la dosi adequada de fluor que necessita un mateix i visitar periòdicament al professional odontològic, per mantenir la boca sana i millorar la qualitat de vida.

La PROFILAXIS PROFESSIONAL es realitza generalment per la Isabel QueroHIGIENISTA de Dorca dental. La freqüència de la profilaxis depèn de les condicions de cada pacient i s’estableix de forma individualitzada, com a mínim un cop l’any.

Un cop apareguda la MALALTIA PERIODONTAL, el dentista delega una part dels tractaments bàsics a la HIGIENISTA DENTAL, com el RASPATGE, l’eliminació dels bacteris que es troben sota la geniva que envolta les dents, els causants d’activar la malaltia.